4

Mi a teendő a prosztata problémája során?

Leggyakrabban a prosztataráknak nincs tünete; azt mondják, hogy csendes. Véletlenül, vérvizsgálatot követően vagy rutin prosztata vizsgálat során fedezik fel. Ebben az esetben az orvos digitális rektális vizsgálatot végez, megjegyezve az indurációt, és riasztást fog adni. Ez a keményedés a leggyakoribb klinikai tünet. Hasonló tünetek, amikor a húgycső összenyomódik.

A tünetek akkor jelennek meg, amikor a daganat növekszik, nyomást gyakorol a húgycsőre vagy amikor előrehalad. A tünetek ugyanazok, mint a jóindulatú prosztata hiperplázia (BPH), mert ahogy öregszünk, a prosztata mérete növekszik, és összenyomja a húgycsövet. A prosztatagyulladás a prosztatarákhoz hasonló tüneteket is okozhat.

40 éves korú férfiak

1Másrészt, amint azt korábban említettük, a prosztatarákos betegek többségének nincs klinikai tünete. 40 éves kor után fontos, hogy az emberek ne zavarják a BPH-t, a prosztatagyulladást és a prosztatarákot . Az orvos által végzett vizsgálat ezért több mint fontos, hogy világos legyen. A leggyakoribb tünetek.

A BPH korai szakaszában nincsenek tünetek. Ezek akkor jelentkeznek, amikor a megnagyobbodott prosztata nyomást gyakorol a húgycsőre és a húgyhólyagra. Ez csökkentheti a húgycső átmérőjét (tömörítheti), vagy irritálhatja a húgyhólyagot, ami a vizelet szokásainak megváltozását, valamint a vizelet áthaladásának nehézségét okozhatja.

Egyes betegeknél a tünetek a prosztata minimális megnagyobbodásával jelentkezhetnek. A BPH a következő tüneteket okozhatja. Gyakran kell vizelni éjjel-nappal gyakori vizelés. Sürgős vizelési igény sürgős vizelés. A vizelés megkezdésének vagy leállításának nehézsége. Gyenge vagy lassú vizeletáram. A vizelet áramlása, amely megáll. A hólyag rosszul ürítésének érzése. A húgyhólyag szabályozásának nehézsége (vizeletszivárgás. Fájdalom vagy égő érzés vizelés közben. Nehéz vagy fájdalmas ejakuláció.

Vér jelenléte a vizeletben vagy a spermában (ritka)
Prosztatagyulladás vagy a prosztata gyulladása
Illusztráció prosztatagyulladás. A leggyakoribb tünetek. A prosztatagyulladás a tünetek széles skáláját okozhatja. Ezek hasonlóak lehetnek a jóindulatú prosztata hiperplázia  és a prosztatarák által okozottakhoz. Másrészt, ez különbözteti meg a jelenléte a fájdalom a kismedencei régióban, így akut, magas láz, hidegrázás.

Ismétlődő húgyúti fertőzések

2A prosztatagyulladást akut húgyúti fertőzés bakteriális prostatitis) vagy krónikus gyulladás  krónikus érzékenység okozhatja prosztatagyulladás a következő tüneteket okozhatja. Gyakran kell vizelni éjjel-nappal gyakori vizelés
Sürgős vizelési igény sürgős vizelés. A vizelés megkezdésének vagy leállításának nehézsége. Gyenge vagy lassú vizeletáram
A vizelet áramlása, amely megáll. A hólyag rosszul ürítésének érzése. Fájdalom vagy égő érzés vizelés közben. Fájdalom a medence területén nemi szervek ,ágyék, alsó has vagy hát alsó része. Nehéz vagy fájdalmas ejakuláció. Láz, hidegrázás, ha a prosztatagyulladás akut.

Visszatérő húgyúti fertőzések. Vér jelenléte a vizeletben vagy a spermában ritka. A BPH és a prosztatagyulladás nem azonos a prosztatarákkal. Ezek a prosztata leggyakoribb betegségei közé tartoznak. A lokalizált rák jelei és szakasz prosztatarák. A leggyakoribb tünetek. A prosztatarák nagyon korai szakaszában gyakori, hogy általában lassú fejlődése miatt nem okoz tüneteket. A tünetek akkor jelentkezhetnek, ha a daganat növekszik és összenyomja a húgycsövet – ami megváltoztatja a vizelet szokásait vagy más problémákat okoz -, vagy ha a rák előrehaladott. A daganat általában nem okoz fájdalmat a prosztatában.

Mint fentebb említettük, szem előtt kell tartani, hogy ezeket a tüneteket általában a prosztata jóindulatú megnagyobbodása okozza, amely az életkorral, nem pedig a prosztatarákkal fordul elő. Ezeket a húgyutakkal kapcsolatos egyéb problémák is okozhatják, beleértve a bakteriális vagy fertőző prosztatagyulladást is. A rák a következő tüneteket okozhatja leggyakrabban nincsenek tünetek. Gyakran kell vizelni éjjel-nappal gyakori vizelés. Sürgős vizelési igény sürgős vizelés
A vizelés megkezdésének vagy leállításának nehézsége. Gyenge vagy lassú vizeletáram

A prosztata terjed

3A vizelet áramlása, amely megáll. A hólyag rosszul ürítésének érzése. A húgyhólyag szabályozásának nehézsége vizeletszivárgás. Fájdalom vagy égő érzés vizelés közben. Nehéz vagy fájdalmas ejakuláció. Vér jelenléte a vizeletben vagy a spermában.

Jelek, tünetek, amikor terjed a prosztata. A prosztatában kezdődő rák ezután a kismedencei csomópontokra terjed (ezek nem ugyanazok a csomópontok, mint az ágyékban, amelyek észrevehetők: a kismedencei csomópontok mélyen megtalálhatók a hasban, a prosztata közelében; nem látjuk őket, és nem érezzük őket). Ezt nyirokcsomó-metasztázisnak nevezik. Ezek a nyirokcsomó-metasztázisok nem okoznak fájdalmat, de esetenként a láb és a boka ödémáját (duzzanatát) okozhatják (lásd alább).

A betegség még fejlettebb stádiumában a rákos sejtek általában a csontokba vándoroltak, különösen a medence és a gerinc (ezek csontmetasztázisok. Ha a metasztázisok elég nagyok, akkor a következő tünetek jelentkezhetnek. Fájdalom a hát alsó részén vagy a csípőben. Az alsó végtagok zsibbadása vagy bénulása (a gerincben, a metasztázisok összenyomhatják a gerincvelőt)
Ödéma duzzanat a láb és a boka nyirokcsomó áttétek okozhat rossz nyirokelvezetés az alsó végtagok. Fogyás és az általános állapot romlása nem érezzük jól magunkat. Állandó fáradtság és sápadtság a csontmetasztázisok vérszegénységet okozhatnak. Milyen vizsgálatokat kell végeznie kezelőorvosának ezekre a tünetekre és tünetekre vonatkozóan.

Ha szokatlan tünetei vannak, fontos, hogy orvoshoz forduljon az okok meghatározásához. Kezelőorvosa ezután javasolhat prosztata specifikus antigén ( PSA) vérvizsgálatot és digitális rektális vizsgálatot. Ha orvosa úgy gondolja, hogy további vizsgálatokat kell végezni annak megerősítésére vagy kizárására, hogy prosztata rendellenessége van, akkor urológushoz fordulnak. Ez valószínűleg arra készteti Önt, hogy visszavegye a már elvégzett tesztek egy részét.

Is, hogy a szükséges időt, hogy konzultáljon minden oldalunkat ezen a honlapon , valamint a YouTube-csatorna, hogy megismerkedjen a betegség, konferenciáink , webináriumok által vezetett szakértők, a rendelkezésre álló források, a támogatás az Ön számára. ajánlottak, az események, valamint a módját, hogy vegyenek részt, hogy előre az oka. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *